Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο Τίγκας για την Ασφάλεια των Εργαζόμενων στο Δήμο

on .

tigkaskostas

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου κ. Κ.Π. Τίγκας σχετικά με την "Ασφάλεια των Εργαζομένων στο Δήμο".

Διαβάστε όλη την επιστολή:

Το τελευταίο δεκαήμερο, έγιναν δύο ακόμη εργατικά ατυχήματα, με θύματα δημοτικούς υπαλλήλους σε Δήμους των νομών Σερρών και Αττικής. Η απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι τραγικό γεγονός. Με αφορμή τα ατυχήματα αυτά επανερχόμαστε στο θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων και σας επισημαίνουμε την ανάγκη λήψης όλων των προβλεπόμενων μέτρων, με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων στην εργασία.

Είναι πλέον γνωστό ότι, κατά καιρούς παρουσιάζονται ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα, σε υπηρεσίες των Δήμων, κυρίως καθαριότητας, στα τεχνικά και ηλεκτρολογικά συνεργεία, και γενικά εξωτερικά συνεργεία, τα οποία πολλές φορές οφείλονται σε αμέλεια των εργαζόμενων και στη μη πρόβλεψη και πρόληψη στην εργασία τους.

Κύριε Δήμαρχε,

Στόχος και βασική επιδίωξη για το Δήμο μας, θα πρέπει να είναι η εξάλειψη και του παραμικρού κενού, σε θέματα ασφαλείας, που θα γίνει η αφορμή δημιουργίας εργασιακού ατυχήματος. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να εφαρμόζονται με σχολαστικότητα οι Οδηγίες του Τεχνικού Ασφαλείας και του Γιατρού Εργασίας.

Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης πιστεύουν ότι πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η πιστή τήρηση των βασικών αρχών της διοίκησης που είναι, Γνώση – Πρόβλεψη – Πρόληψη – Έλεγχος, με κύριο και απαραβίαστο στόχο το “μηδενικό ατύχημα στην εργασία”.