Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Νέο ωράριο χρήσης μουσικής για καφέ, μπαρ, εστιατόρια σε Χολαργό και Παπάγου

on .

barcafe

Ομόφωνα το Συμβούλιο Κοινότητας Χολαργού ενέκρινε τη νέα κανονιστική απόφαση για τη χρήση μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Επόμενο στάδιο έγκρισης είναι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου ενώ στη συνέχεια η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Τι προβλέπεται σύμφωνα με την νέα κανονιστική απόφαση για τις ώρες και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα:

1. Η άδεια παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής χορηγείται με απόφαση των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων, και ισχύει μόνο για εσωτερικούς κλειστούς χώρους και εφ’ όσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.

2. Στη χορηγούμενη άδεια θα αναγράφεται ο χρόνος ισχύος της, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει την διετία.

3. Η άδεια παρατείνεται, ανάλογα με τη θέση του καταστήματος σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους, πέραν της ώρας 22.00 τη χειμερινή περίοδο και της ώρας 23.00 τη θερινή περίοδο.
Συγκεκριμένα:
- Για τις καθημερινές (Δευτέρα έως και Πέμπτη): η άδεια παράτασης λειτουργίας μουσικής ισχύει τη χειμερινή περίοδο μέχρι 24.00 και κατά τη θερινή μέχρι 01.00 πρωινή.
- Για τις ημέρες Παρασκευή (βράδυ Παρασκευής), Σάββατο (βράδυ Σαββάτου) και Κυριακή (βράδυ Κυριακής), τις επίσημες αργίες και τις παραμονές των επισήμων αργιών καθώς και κατά την περίοδο 18 Δεκεμβρίου-8 Ιανουαρίου, για τα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι την 03.00΄ πρωινή και για τα καταστήματα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο μέχρι την 02.00΄ πρωινή.

4. Το κατάστημα που λειτουργεί σε κλειστό χώρο, κατά τις ώρες της μουσικής, θα λειτουργεί με κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό άνοιγμα και με κατάλληλο αθόρυβο σύστημα εξαερισμού ή κλιματισμού της αίθουσας, ώστε να μη δημιουργείται ηχορύπανση στον περιβάλλοντα χώρο.

5. Απαγορεύεται να υπάρχουν ηχεία, τηλεόραση ή οποιαδήποτε άλλη πηγή εκπομπής μουσικής και παραγωγής θορύβου σε υπαίθριο χώρο του καταστήματος. Σε περίπτωση όπου το κατάστημα, βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη τουλάχιστον των εκατό (100) μέτρων από τις πλησιέστερες κατοικίες, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να γνωστοποιεί ως ανωτέρω, τη χρήση μουσικής σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον διαθέτει και διατηρεί στο χώρο του καταστήματος τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού με ειδίκευση σε θέματα ηχομόνωσης και ακουστικής ή άλλου επιστήμονα σχετικής ειδικότητας, η οποία θα
συντάσσεται σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις.

6. Στις ανωτέρω περιπτώσεις η ένταση της μουσικής πρέπει να είναι χαμηλή, ανάλογα με το χώρο, ώστε να δημιουργείται ευχάριστη ατμόσφαιρα στο κατάστημα. Η ένταση της μουσικής μέσα στο κατάστημα απαγορεύεται να ξεπερνά, σε οποιαδήποτε περίπτωση, τα 80 db (Α), σύμφωνα με την παράγραφο 2 άρθρου 4 της υπ’ αριθ. Α5/3010/85 Απόφασης του Υπουργού Υγείας – Πρόνοιας- Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΦΕΚ 593 Β/2-10-85) όπως ισχύει.

7. Απαγορεύεται η λειτουργία τις μουσικής, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, όπως αυτές καθορίζονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

8. Η άδεια ακυρώνεται αυτοδίκαια και χωρίς άλλη διαδικασία σε περίπτωση μεταβίβασης του κατ/τος σε άλλο πρόσωπο.