Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

"Λευκά Χριστούγεννα" μετά από 30 χρόνια;

on .

xmasnow

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Το πρότυπο των "λευκών Χριστουγέννων" πρωτοκαθιερώθηκε από την πασίγνωστη νουβέλα "Cristmas Carols" του Charles Dickens, και έχει επικρατήσει, μέχρι και τις ημέρες μας, ως το ιδανικό σκηνικό για τον εορτασμό της κορυφαίας εορτής της Χριστιανοσύνης.

Σπάνια,ωστόσο, τα Χριστούγεννα στην πόλη μας είναι λευκά - αντίθετα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι "χιονοβόλες" ψυχρές εισβολές, για την περιοχή μας, εμφανίζονται πολύ πιο συχνά από τον Ιανουάριο μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, σε σχέση με την περίοδο των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί, πως το χιόνι, κάνει συχνότερα την εμφάνισή του, στο Χολαργό την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, παρά την ημέρα των Χριστουγέννων!

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό, ταιριάζει απόλυτα, σε αυτή την γιορτινή περίοδο, και προς αυτή την κατεύθυνση προβλέπεται να μεταβληθεί ο καιρός, κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας, καθ'όλη την διάρκεια της οποίας, ο καιρός θα είναι άστατος.

Βροχές προβλέπονται κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, ενώ μέχρι και την Παρασκευή, ο ήλιος θα εναλλάσσεται με συννεφιά, η οποία κατά διαστήματα θα πυκνώνει και θα δίνει παροδικές βροχές. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, και, από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή, οι μέγιστες θερμοκρασίες στην πόλη, προβλέπεται να είναι κοντά στους 10, και οι ελάχιστες κοντά στους 5.

Χιονοπτώσεις, είναι πιθανό να σημειωθούν κατά διαστήματα στις πλαγιές του Υμηττού, περίπου μέχρι τα 600μ, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα η κορυφή του βουνού, να ντυθεί για λίγο στα λευκά.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, τα προγνωστικά μας στοιχεία, δείχνουν σημαντική μεταβολή από την Παραμονή των Χριστουγέννων με ισχυρούς ανέμους, βροχές και, ενδεχομένως χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τμήματα, ενώ υπάρχει μικρό ενδεχόμενο, να σημειωθεί καθαρή χιονόπτωση και μέσα στην πόλη του Χαλανδρίου, και το όνειρο των "λευκών Χριστουγέννων", να πραγματοποιηθεί μετά από 30, περίπου χρόνια.

Καλή σας εβδομάδα.

*Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Ιδιοκτήτης του μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου
Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr