Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Συνέδριο για την Προσχολική Αγωγή ετοιμάζει η Χρ. Παρίση

on .

parisi

Ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση για διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα «Η Προσχολική Αγωγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που κατέθεσε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου (ΔΟΚΜΕΠΑ) κα Χρύσα Παρίση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τεκμηριώνοντας την πρόταση της η κα Παρίση μεταξύ άλλων δήλωσε: "Η σημασία της προσχολικής αγωγής είναι γνωστή και αναγνωρισμένη. Τα κέντρα προσχολικής αγωγής έχουν εδώ και πολλά χρόνια πάψει να αποτελούν σταθμούς φύλαξης των παιδιών ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι γονείς. Εφαρμόζουν προγράμματα τα οποία στοχεύουν στην ολόπλευρη (σωματική, συναισθηματική, νοητική, αισθητική, ηθική, κοινωνική) ανάπτυξη των παιδιών και εξασφαλίζεται η δημιουργία της βάσης και των προϋποθέσεων για την πρόοδο και την προοπτική του κάθε παιδιού.
Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς η ομαλή λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, αποτελεί ανάγκη για την στήριξη της οικογένειας και την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Δυστυχώς οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα".

Στόχος του Συνεδρίου είναι η διερεύνηση των προβλημάτων και η εξεύρεση λύσεων τους μέσα από έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων που ασχολούνται με την προσχολική αγωγή στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η προεργασία για το Συνέδριο μετά και την ομόφωνη απόφαση, έχει ήδη ξεκινήσει με χρονικό ορίζοντα πραγματοποίησής του το Σεπτέμβριο του 2018.