Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Η πλατεία του Παπάγου που θα έπρεπε να είναι σχολείο

on .

panagiotouargyro
Με πετρόχτιστα δρομάκια, παγκάκια, γκαζόν, θάμνους, βραχάκια, λάμπες κι ένα ελάφι άγλαμα στην "είσοδο" επί της Αργυροκάστρου όλα μαρτυρούν ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο στην Κοινότητα Παπάγου είναι... πλατεία, τί άλλο;
Κι όμως δεν είναι! Ο λόγος για το οικόπεδο που περικλείεται από τις οδούς Παναγιώτου και Αργυροκάστρου στου Παπάγου σύμφωνα με το χάρτη των γεωγραφικών πληροφοριών που υπάρχει στο site του Δήμου Παπάγου-Χολαργού είναι σημασμένο με μπλε περίγραμμα το οποίο σημαίνει ότι είναι χώρος σχολείου!

Και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες γονέων για τη σαρδελοποίηση των μαθητών στις τάξεις ο Δήμαρχος κ. Ηλ. Αποστολόπουλος όπως και οι συνεργάτες του απαντούν σταθερά ότι δεν υπάρχουν οικόπεδα για να χτιστούν νέα σχολεία και να αποσυμφορηθούν τα ήδη υπάρχοντα.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο δε, θα μπορούσε πολύ άνετα να βοηθήσει τα σχολεία του Παπάγου να πάρουν πολλές ανάσες, με δεδομένο ότι το 1ο Δημοτικό Παπάγου χτίστηκε για να λειτουργούν 12 τάξεις και τώρα λειτουργούν 18! Ενώ στα 2ο και 3ο Παπάγου το προαύλιο έχει καλυφθεί με 5 προκάτ αίθουσες αρχικά ως προσωρινή λύση και πλέον ως βασικές αίθουσες διδασκαλίας συν το προκάτ 2ο Νηπιαγωγείο Παπάγου.

panagiotouargyrob

Σύμφωνα με τον ίδιο χάρτη, το οικόπεδο της Κλειούς στο Χολαργό, το γνωστό ως πρώην Νικολόπουλου ή παράρτημα για τους παλιότερους δεν είναι σημασμένο ως χώρος σχολείου, όπως όλοι οι γνωρίζουν μέχρι τώρα. Το μόνο οικόπεδο όπως επισημαίνεται είναι αυτό στην οδό Καλλιρόης Παρρέν. Το myxolargos/mypapagos συνεχίζει την έρευνα και θα επανλέθει.

Μέχρι στιγμής ένα είναι σίγουρο, και οικόπεδα υπάρχουν και λεφτά υπάρχουν! 
Τί λείπει για να φτιαχτεί έστω ένα νέο σχολείο;