Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Φυσικές πίστες αναρρίχησης στον Υμηττό για τους λάτρεις του σπορ

on .

escalade

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης, προχωρούν στην συντήρηση και ασφάλιση των αναρριχητικών πεδίων του Υμηττού, για την ασφαλέστερη και ευκολότερη χρήση τους από φυσιολάτρες, ορειβάτες και αναρριχητές.

Η προσπάθεια στοχεύει στην ανάδειξη του Υμηττού, ως χώρου αναψυχής & άθλησης των πολιτών ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής, αναδεικνύοντας τα αναρριχητικά πεδία της περιοχής του Υμηττού. Στόχος του project είναι η προβολή της άγνωστης, σε πολλούς, πλευράς του βουνού μας και να δοθεί μια εναλαλκτική διέξοδος σε όλους εκείνους που αγαπούν την φύση, αρέσκονται στις προκλήσεις και ιδιαίτερα σε άτομα ΑΜΕΑ, για τα οποία η αναρρίχηση αποτελεί ένα μοναδικό τρόπο να ξεπεράσουν τα δικά τους όρια!

Η παρέμβαση που υλοποιείται από ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου και με χρονικό ορίζοντα περάτωσης τους 4 μήνες, αφορά στην ασφάλιση και καθαρισμό των αναρριχητικών διαδρομών της Ηλιούπολης, ώστε να καταστούν κατάλληλες για αναρρίχηση πάλι, μετά την καταστροφική τελευταία πυρκαγιά. Η διαδικασία απαιτεί την προμήθεια ειδικών ανοξείδωτων μεταλλικών πλακετών και τοποθέτηση τους στις διαδρομές από πιστοποιημένο εκπαιδευτή ορειβασίας- αναρρίχησης & βοηθούς. Παράλληλα, οι διαδρομές θα καθαριστούν σε μεγάλο βαθμό από σαθρά βράχια & πέτρες και θα σημαδευτούν διακριτικά με την αρίθμηση και βαθμό δυσκολίας κάθε μίας. Η όποια παρέμβαση στις διαδρομές γίνεται πάντα με γνώμονα την ασφάλεια αλλά και την περιβαλλοντική προστασία των πεδίων.

Επίσης, δρομολογείται καθαρισμός και σήμανση των μονοπατιών που οδηγούν στα πεδία αλλά και των χώρων κάτω από αυτά. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα πεδία ΜΑΚΡΥΣ ΤΟΙΧΟΣ και ΓΟΥΒΑ, θα χρειαστεί μια τέτοια παρέμβαση, ώστε να επιτραπεί πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, καθώς οι δυο αυτοί χώροι αποτελούν ιδανικά πεδία για τέτοια χρήση (χαμηλές διαδρομές, δίπλα σε δρόμο πρόσβασης).

escaladeb
Τα πεδία στα οποία έχουν προγραμματιστεί οι παρεμβάσεις είναι 5 και συνολικά 93 διαδρομές, σε μια περιοχή περίπου 1,5 τετρ χιλιομέτρου. Αναλυτικότερα:
1.πεδίο ΜΑΚΡΥΣ ΤΟΙΧΟΣ, διαδρομές 19
2.πεδίο ΤΡΥΠΙΟΣ ΒΡΑΧΟΣ, διαδρομές 15,
3.πεδίο ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΣΤΑ, διαδρομές 10,
4.πεδίο ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΣΤΑ, διαδρομές 33,
5.πεδίο ΓΟΥΒΑ, διαδρομές 16