Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

3η συνάντηση σχολείων του ERASMUS στο 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

on .


erasmusn

Στα μέσα Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, που υλοποιεί το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου υποδέχτηκαν αντιπροσωπείες από την Πολωνία, Ιταλία, Κροατία και Σλοβενία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2017, οι καθηγητές και μαθητές των εταίρων χωρών είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις, να ξεναγηθούν σε σημαντικά αξιοθέατα της Αθήνας αλλά και του τόπου μας, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων.

ERASMUSm

Οι Ευρωπαίοι καθηγητές διέμειναν σε ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Ελλήνων μαθητών. Την πρώτη ημέρα της παραμονής τους, καθηγητές και μαθητές επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Ο διευθυντής του σχολείου κος Πάντος Σωτήρης, η συντονίστρια του Προγράμματος, κα Μπράβου Χριστίνα και οι υπεύθυνοι καθηγητές της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus, κα Παπανδρέου Βασιλική, κα Λέκκα Νεκταρία, κα Χριστοφιλοπούλου Σταυρούλα, κα Ναζαριάν Αραξή, κος Παπαδόπουλος Νίκος τους υποδέχθηκαν και ανέλαβαν την ξενάγησή τους στους χώρους του σχολείου. Κατόπιν έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλο, στο Δημαρχείο του Χολαργού, που τους καλωσόρισε θερμά.

ERASMUSl

Καθώς κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων μαθητών με την έννοια της επιχειρηματικότητας και η καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων, με σκοπό την ενδεχόμενη αξιοποίησή τους στην μελλοντική επαγγελματική τους ζωή, οι προγραμματισμένες δραστηριότητες περιλάμβαναν επισκέψεις σε ελληνικές επιχειρήσεις που αξιοποιούν φυσικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης, όπως στην «Apivita» και την επιχείρηση «Μελάς».
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του βιοκλιματικού εργοστασίου της Apivita στο Μαρκόπουλο, τον βοτανικό κήπο και τα μελίσσια του. Επίσης, παρακολουθήσαν τα στάδια παραγωγής λαδιού, από την συλλογή του καρπού έως την εμφιάλωση, στην εταιρεία παραγωγής ελαιόλαδου «Μελάς», που βρίσκεται στο Λιγουριό της Αργολίδας.
erasmusk

Δράσεις με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα έγιναν και στον χώρο του σχολείου. Αυτές περιλάμβαναν παρουσίαση και διαγωνισμό διαφημιστικών βίντεο των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα χωρών. Την πρώτη θέση έλαβε το ελληνικό σχολείο με τη διαφήμιση ελαιόλαδου. Ακόμη, Έλληνες και ξένοι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες στον λαχανόκηπο του σχολείου, φυτεύοντας βότανα και άλλα κηπευτικά, στην κουζίνα, συσκευάζοντας αρωματικά βότανα και στους πάγκους του bazaar, που οργανώθηκε στο κεντρικό χολ του σχολείου, όπου πούλησαν προϊόντα που είχαν ετοιμάσει.

Οι ξένες αντιπροσωπείες, όμως, γνώρισαν και σημαντικά αξιοθέατα του τόπου μας. Στην Αθήνα ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Το ηλιόλουστο πρωινό και η καθαρή ατμόσφαιρα επέτρεψαν στους επισκέπτες να απολαύσουν τη θέα από την Ακρόπολη και τη βόλτα στην Πλάκα και το Μοναστηράκι. Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο ήταν ένα ακόμα αξιοθέατο της Αττικής που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν. Από εκεί θαύμασαν και τη φημισμένη δύση του ηλίου στα νερά του Αιγαίου. Την γνωριμία των εταίρων με την ελληνική ιστορία και πολιτισμό ολοκλήρωσαν η επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στο πάντα γοητευτικό Ναύπλιο.

Το αποχαιρετιστήριο γεύμα, πλούσιο σε παραδοσιακά φαγητά, που ετοίμασαν γονείς των μαθητών μας, με την εποπτεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και συνοδεύτηκε με ελληνικά τραγούδια, που ερμήνευσε η χορωδία του σχολείου.
Οι καθηγητές και οι μαθητές από τις τέσσερις χώρες της Ευρώπης αναχώρησαν στις 21 Οκτωβρίου με πολύ καλές εντυπώσεις και πλούσιες εμπειρίες από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.