Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Σε Λουξεμβουργιανά "χέρια" το ΙΑΣΩ General

on .

IASOGENERAL

"Έπεσαν" οι υπογραφές για την πώληση του 97,2% των μετοχών της γενικής κλινικής Ιασώ General στο fund CVC Capital μέσω της "Hellenic Healthcare", εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με έδρα στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αποτίμηση του Ιασώ General (enterprise value) ανέρχεται σε 48 εκατομμύρια ευρώ ενώ μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού και συναφών υποχρεώσεων η αποτίμηση των μετοχών ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων στην εταιρεία αντιστοιχεί το ποσό των 19.446.000 ευρώ (το τίμημα).

Ο δανεισμός του Ιασώ General, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της περσινής χρήσης, ανέρχεται σε 27,3 εκατ. ευρώ.

Το fund, το οποίο εξαγόρασε τον Απρίλιο το νοσοκομείο Metropolitan, είχε συμφωνήσει κατ’ αρχάς για την εξαγορά του Ιασώ General, όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση στις αρχές Οκτωβρίου. Ακολούθησε ο νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) της γενικής κλινικής επί της λεωφόρου Μεσογείων.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Ιασώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στον τομέα της μαιευτικής, ενδεχομένως με μία ακόμη γυναικολογική μονάδα.

Η μεταβίβαση τελεί υπό την αίρεση πλήρωσης συνήθων όρων και προϋποθέσεων σύμφωνα με τη Σύμβαση.

ΠΗΓΗ:
http://www.capital.gr/epixeiriseis/3252174/ekleise-to-deal-gia-tin-polisi-tou-iaso-general-sto-cvc-capital