Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

ΤΙΓΚΑΣ: Μικρή μείωση τελών και αύξηση φόρων με 15 εκ. ευρώ απόθεμα Δήμαρχε;

on .

 

tigkaskostas

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών για την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τον προσδιορισμό των δημοτικών τελών και φόρων για το 2018.

Το δελτίο τύπου της παράταξης


Η Πρόταση και Πίεσή μας έφερε τη Μείωση των Δημοτικών Τελών σε Παπάγου 10% και Χολαργό 5%
ΑΥΞΗΣΗ - ΧΑΡΑΤΣΙ 15% στους Ηλεκτροδοτούμενους Χώρους

Στις 26 Ιουλίου 2017 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και πιο συγκεκριμένα με το Δελτίο Τύπου 35 προτείναμε στο Δήμαρχο τη μείωση των Δημοτικών Τελών για το έτος 2018.
Παραθέτουμε απόσπασμα του Δελτίου Τύπου αυτού. «Η Πρότασή μας (ήταν) (26 Ιουλίου 2017)
Δ. Κ. Παπάγου Δ.Κ. Χολαργού

• Δημοτικά Τέλη για 2018 1,70Ε/τ.μ. 1,50Ε/τ.μ.
• Δημοτικά Τέλη για 2019 1,40Ε/τ.μ. 1,40Ε/τ.μ.

Έτσι ώστε το 2019 Παπάγου και Χολαργός να έχουν τα ίδια αισθητά χαμηλότερα δημοτικά τέλη, ήτοι 1,40 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο. Με την ελπίδα ότι μέχρι τότε και με βάση το σύνθημα “νέες ιδέες στη νέα εποχή”, που υποσχεθήκατε και υπό το οποίο λάβατε την ψήφο των συνδημοτών μας κ. Δήμαρχε, θα έχει βελτιωθεί η καθαριότητα από την κατάσταση που είναι σήμερα.»

Στη συνεδρίαση της 17ης Οκτ. 2017 προτάθηκε και ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου μείωση των Δημοτικών Τελών για το 2018, σε:

Παπάγου 10% και από 2,00 Ε/Τ.Μ. γίνεται 1,80Ε/Τ.Μ.
Χολαργό 5% και από 1,57 Ε/Τ.Μ. γίνεται 1,49Ε/Τ.Μ

Θεωρούμε ότι αν και είναι μικρή εν τούτοις είναι μείωση και σαν τέτοια είναι πάντα καλή. Βεβαίως πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να ήταν πιο γενναία στη μείωση και καθόλου μεμψίμοιρη, όπως δυστυχώς είναι σε πολλά ζητήματα. Τούτο γιατί από τη μια μεριά μειώνουμε τα Δημοτικά Τέλη, από την άλλη επιβάλλει ΑΥΞΗΣΗ-ΧΑΡΑΤΣΙ
15% στους Χώρους τους Ηλεκτροδοτούμενους, για να ενισχυθούν όπως λέει οι λειτουργικές δαπάνες και η συντήρηση των σχολείων.

Η αύξηση αυτή είναι άδικη, λανθασμένη, επιπόλαιη, και δείχνει την έλλειψη οράματος από τη Δημοτική Αρχή. Γιατί είναι τουλάχιστον αστείο να αυξάνετε 15% τα τέλη αυτά, για να ενισχύσετε τα έξοδα των σχολείων, όταν διαθέτετε περίπου 15.000.000 Ευρώ ταμειακά διαθέσιμα και ζητάτε να εισπράξετε 80-85.000 Ευρώ. Δώστε από τα 15.000.000
Ε που συνεχώς με έπαρση επαναλαμβάνετε ότι διαθέτετε, για να ενισχύσετε τα έξοδα των σχολείων. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ τέλη. Ουδείς σώφρων Δήμαρχος θα το έκανε.

Ο Κώστας - Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου— Χολαργού και τα στελέχη της, Ευχόμαστε, Ελπίζουμε και Πιστεύουμε, ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα πάμε σε Δημοτικά Τέλη 1,40 Ευρώ/Τ.Μ. όπως είναι η πάγια θέση μας.

Αν η παρούσα Δημοτική Αρχή που μόνο από αναξιοπιστία χαρακτηρίζεται, αφού σε πάνω από 60 προεκλογικές της δεσμεύσεις μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, αν επαναλαμβάνουμε δεν μειώσει του χρόνου τα Δημοτικά Τέλη και τα εξισώσει στις δύο Δημοτικές Κοινότητες, τότε θα το κάνουμε εμείς.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ.