Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Στρώστε πάλι την Πίνδου!

on .

pindoukakotexnia

Μήνυμα και φωτογραφία απέστειλε αναγνώστης του myxolargos/mypapagos για την κακοτεχνία στην άσφαλτο της Πίνδου λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος που έγινε τον περασμένο χειμώνα.

"Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να σημειώσω μια σοβαρή κακοτεχνία στην οδό Πίνδου στο ύψος της Σταυραετού. Πριν από ένα χρόνο περίπου η άσφαλτος είχε πάθει καθίζηση. Οπως φάνηκε το έδαφος από κάτω έχει μεγάλο ρήγμα.
Κάποιο συνεργείο την έκλεισε μετά από δύο τρεις ημέρες, μόνο που η δουλειά που έκανε ήταν εντελώς πρόχειρη.
Καθημερινά περνάνε από εκεί χιλιάδες αυτοκίνητα. Είναι μία από τις τρεις ουσιαστικά εξόδους των κατοίκων του Παπάγου που κατευθύνονται προς Αθήνα. Η καταπόνηση των αναρτήσεων και της σπονδυλικής στήλης των επιβατών, είναι τεράστια καθώς η ανωμαλία του εδάφους δεν φαίνεται και τα αυτοκίνητα το περνάνε με αρκετή ταχύτητα. Το οδόστρωμα κάνει μια μεγάλη κούρμπα και πολλές φορές χάνεις και τον έλεγχο.
Το σημείο αυτό γίνεται πολύ πιο επικίνδυνο για τους δικυκλιστές αφού αν δεν προσέξεις το λάστιχο αναπηδά καθώς αλλάζει εντελώς η κλήση του οδοστρώματος.
Σοβαρότερο ακόμη γίνεται το φαινόμενο σε περιόδους βροχής. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για τα νερά της βροχής και αυτό είναι πολύ παράξενο. Θα ήταν σημαντικό να δει κανείς τι είδους μελέτη έγινε που δεν λαμβάνει υπόψη της τα νερά της βροχής. Το εν λόγω σημείο γίνεται μια πραγματική υδατοπαγίδα – δεξαμενή. Ολη η περιοχή σχηματίζει μια τεράστια λίμνη. Τόσο στις βροχές του καλοκαιριού όσο και στου Φθινοπώρου το σημείο ήταν άκρως επικίνδυνο καθώς ο οδηγός δεν μπορούσε να διακρίνει ούτε να φανταστεί το βάθος του νερού, ενώ πολλοί που το γνώριζαν αναγκάζονταν σε επικίνδυνους ελιγμούς με μειωμένη βέβαια ορατότητα εκείνη τη στιγμή.

Το έργο θα το συνέκρινα με κάποια πρόχειρα παλιά επαρχιακά έργα, όπου αποκαθυστούσαν καθιζήσεις όπως - όπως.
Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η κακοτεχνία διότι δημιουργεί τεράστιες φθορές και καταπονήσεις σε ανθρώπους και αυτοκίνητα ενώ ελοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος από την απώλεια του ελέγχου του οχήματος.

M.K."