Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε η Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά Δημοτικού

on .

dimapasx

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της «Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και προσφοράς του Δήμου προς τους κατοίκους της πόλης και παρέχεται δωρεάν.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περισσότερα από 550 παιδιά Δημοτικών Σχολείων και από τις δύο Δημοτικές Κοινότητες και διήρκεσε από τις 21 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου 2017.
Πολλές και ποικίλες ήταν οι δραστηριότητες, με στόχο την παραμονή των παιδιών σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό.

Οι δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος ήταν:
Σκιτσογραφία, κόμικς, σκάκι, θέατρο σκιών, ποίηση, κεραμεική, γλυπτική, εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, δημιουργίες κατασκευών, ζωγραφική, ρητορική τέχνη, ξένες γλώσσες, σκηνογραφία-ενδυματολογία, ενημέρωση για τον εθελοντισμό, φωτογραφία, μουσικοκινητική αγωγή, πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης, αθλητικές δραστηριότητες, παραδοσιακοί χοροί και άλλες.

Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν και την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους με επιμορφωτικό χαρακτήρα όπως στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Πολεμικό Μουσείο, το Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Εντυπωσιακή ήταν η γιορτή του προγράμματος της Δημιουργικής Απασχόλησης, στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», με πολλά δρώμενα και φυσικά κύριους συντελεστές τα παιδιά.

dimapasxb

Στο πρόγραμμα εργάστηκαν 18 Καθηγητές, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί αλλά και πολλοί εθελοντές που όλοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρόνο των παιδιών.