Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

"Κίνδυνος 4" για τον Υμηττό και την Αττική!

on .

fotiaimittosb

Συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 οι συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς στην Αττική (κατηγορία κινδύνου 4). Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στον Υμηττό.

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, η Περιφέρεια Αττικής παρακαλεί:

Οι πολίτες και οι επαγγελματίες που διενεργούν υπαίθριες εργασίες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί προς αποφυγή εκδήλωσης πυργκαγιάς αποφεύγοντας ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν εκδήλωση πυρκαγιάς, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς να συμμορφώνονται άμεσα με τις υποδείξεις των Αρχών και να διευκολύνουν το έργο τους, αποφεύγοντας να διέρχονται ή να σταθμεύουν στις οδούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), του Πυροσβεστικού Σώματος (www.fireservice.gr) και στους συνδέσμους της Περιφέρειας Αττικής:
Οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών έναντι δασικών πυρκαγιών
Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Κατευθυντήριες οδηγίες κατά την άσκηση της μελισσοκομίας.