Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Και προσφυγόπουλα θα φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Χολαργού

on .

protodimotikon

Με χθεσινή Υπουργική Απόφαση ορίσθηκαν τα 646 σχολεία ανά την Ελλάδα στα οποία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τμήματα ένταξης προσφυγόπουλων, ρομά, και γενικότερα παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ανάμεσα στα 7 σχολεία της Β' Αθήνας πρώτο στη λίστα διαβάζουμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού (Περικλέους παραπλεύρως του Δημαρχείου) ακολουθούν τρία του Χαλανδρίου, ένα της Ν. Ιωνίας, ένα του Ν. Ψυχικού και το Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης της Αλσούπολης.

Τα σχολεία αυτά ονομάζονται πλέον Ζ.Ε.Π. (Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) γεγονός που σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα -ή και την υποχρέωση- να ιδρύσουν Τμήματα Ένταξης. Στις προϋποθέσεις υπάρχει βεβαίως η θετική απόφαση για τούτο του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, η σύμφωνη γνώμη των γονέων του παιδιού και ένα διαπιστωτικό τεστ ανίχνευσης της ελληνομάθειας.

Στόχος του Υπουργείου να μην μείνουν παιδιά εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας διότι όλα έχουν το διακίωμα σε αυτήν. Η καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, είναι το κύριο αντικείμενο για τα τμήματα ένταξης γι αυτό χωρίζουν τα παιδιά σε εκείνα που δεν γνωρίζουν καθόλου τη γλώσσα και σε εκείνα που έχουν μία μικρή επαφή και δημιουργούν τμήματα με ελάχιστο αριθμό παιδιών τα 9.

Το ΦΕΚ προβλέπει και ενισχυτική διαδασκλία εκτός της κανονικής τάξης. Μονοετή ή τριετή διάρκεια ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού, ενώ τα κονδύλια για όλο το πρόγραμμα εκπαιδευτικής στήριξης των παιδιών ευάλωτων ομάδων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στα καθ' ημάς αναμένουμε τις εξελίξεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού το οποίο από σήμερα 1η Αυγούστου λειτουργεί υπό τη νέα Διεύθυνση της κας Αναστασίας Τζήκα.

 

φωτό αρχείου