για Νewsletter    

Εκτύπωση

Τι λέει ο Σύλλογος Γονέων για τη γιορτή λήξης του 2ου Δημοτικού Χολαργού

on .

giorti

Μετά την έντονη επίθεση που δέχτηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού για τη γιορτή λήξης των παιδιών, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου ανήρτησε σχετική ενημέρωση στο blog του.

"Σχετικά με την Γιορτή Λήξης Σχολικής Χρονιάς 2016-2017

Το θέμα της σχολικής γιορτής του σχολείου μας που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Ιουνίου, ήταν ο Πόλεμος και η Ειρήνη και ομολογουμένως ήταν μία από τις πιο όμορφες γιορτές που έχουμε παρακολουθήσει, με υψηλή αισθητική και έντονα παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου επίθεση προς όλους τους εμπλεκόμενους στην πρόσφατη σχολική γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, από διάφορες ιστοσελίδες που συχνά αναρτούν ρατσιστικά άρθρα και επιτρέπουν άκρως υβριστικούς σχολιασμούς.

Αποκορύφωμα των ατεκμηρίωτων και ψευδών δημοσιευμάτων ήταν η ανάρτηση αποσπάσματος της γιορτής στο οποίο παράνομα φαίνονταν τα πρόσωπα μαθητών που συμμετείχαν. Το βίντεο αυτό αναδημοσιεύτηκε σε πολλά αντίστοιχης ποιότητας μέσα ενημέρωσης ενώ υπήρξε εκτεταμένη κοινοποίηση των δημοσιεύσεων αυτών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα ύβρεις και απειλές να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στο σχολείο μας.

Οι αντιλήψεις και οι πρακτικές που δηλητηριάζουν την σχολική ζωή, μας βρίσκουν ομόφωνα αντίθετους και τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Στηρίζουμε το έργο των εκπαιδευτικών και επικροτούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που προάγουν την ειρήνη, την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν έχουν θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία, και αυτό το υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις."