για Νewsletter

Απέρριψε ψήφισμα κατά της καταδίκης 3 μαθητών η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού

on .

louketo

Πρόταση έκδοσης ψηφίσματος διαμαρτυρίας κατά της καταδικαστικής απόφασης τριών μαθητών σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, απορρίφθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Παπάγου-Χολαργού.

Εκπρόσωποι της Ένωσης του Δήμου πρότειναν στο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, την έκδοση ψηφίσματος προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους και οι γονείς της πόλης μας με εκείνες των άλλων γονέων όπως και την Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Ανηλίκων του Ρεθύμνου που καταδίκασε τρεις μαθητές Γυμνασίου για την εμπλοκή τους σε κατάληψη.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού παρουσιάζοντας χαμηλά αντανακλαστικά και ευαισθησία, δήλωσαν ότι δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένα για να πάρουν μία τέτοια απόφαση και θεώρησαν ότι άλλωστε το χρονικό διάστημα είχε... παρέλθει.

Για την ιστορία και σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε μεγάλο "θόρυβο" τις προηγούμενες μέρες, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου κίνησε διαδικασία δίνοντας τρία ονόματα μαθητών της Γ' Γυμνασίου ως υποκινητές κατάληψης. Το Δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και τους καταδίκασε σε κοινωνική εργασία την οποία θα εκτίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες.
Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν τόσο από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και από τους κύκλους των εκπαιδευτικών που έκριναν ακραία και αντιπαιδαγωγική την απόφαση. Ωστόσο άμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξ. Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου να αιτηθεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων την άρση ή την μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου.