Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μη χάσετε το "6ο Σαββατοκύριακο" στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού!

on .

skfetos

Ανανεωμένο ξεκινά το "6ο Σαββατοκύριακο στο Σχολείο" κι όταν λέμε σχολείο, εννοούμε το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Ο θέσμος που καθιερώθηκε πλέον στις καρδιές των παιδιών, ξεκίνησε πριν 6 χρόνια και φέτος με το νέο αίμα στο Σύλλογο Γονέων εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και... δοκιμασίες.
Μία διήμερη εκδήλωση όπου παιδιά και γονείς του σχολείου και όχι μόνο, βιώνουν το ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, στο τέλος της σχολικής χρονιάς με καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Το φετινό Σαββατοκύριακο στο Σχολείο θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιουνίου στους χώρους του 1ου Γυμνασίου της Αετιδέων.

Ο κύριος κύκλος των δοκιμασιών για τα παιδιά που θα πρέπει να συγκεντρώσουν βαθμούς ώστε να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής βαφτίστηκε ΣΠΑΡΤΜΑΘΟΝ.

spartmathon

Τι είναι όμως το ΣΠΑΡΤΜΑΘΟΝ: Είναι ένα παιχνίδι επινόηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον "ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ". Πήρε το «όνομα» του από το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ, από το συνδυασμό των ελληνικών λέξεων Σπάρτη και άθλος. Σε παραλλαγή, για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου απέκτησε την ονομασία ΣΠΑΡΤ-ΜΑΘΟΝ, που παραπέμπει στην αγάπη όλων εμάς στην σχολική κοινότητα, για μάθηση αλλά και αναβίωση παλαιότερων παιδικών παιχνιδιών.

Στόχος: Να παίξουμε ΜΑΖΙ, μαθητές, γονείς, καθηγητές, στην αυλή του σχολείου μας. Μικροί και μεγάλοι να μοιραστούμε τη ΓΝΩΣΗ μέσα από το παιχνίδι, και να διασκεδάσουμε μέχρι τελικής πτώσης…

Πως παίζεται: Οι μαθητές σχηματίζουν ομάδες ανά τμήμα κάθε τάξης. Κάθε ομάδα αντιπροσωπεύεται από ένα ΧΡΩΜΑ. Συνολικά οι μαθητές μας διαγωνίζονται σε 32 παιχνίδια από 4 κατηγορίες: ΓΝΩΣΗ, ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και φυσικά ΤΥΧΗ. Ανάλογα με τις προσπάθειες των ομάδων θα υπάρχει και η ανάλογη βαθμολόγηση, η οποία δεν έχει καμία σημασία… γιατί στην διασκέδαση όλοι κερδίζουν… Κριτές των ομάδων, οι μεγάλοι, οι οποίοι στο τέλος θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους νικητές σε ένα ALL STAR GAME το οποίο υπόσχεται άφθονο γέλιο.

Τα παιχνίδια: Χορός, παντομίμα, σκάκι, αλλά και πέναλτι, βολές στο μπάσκετ, βόλει, επιτραπέζια, αλλά και τεστ γνώσεων, τέστ παρατηρητικότητας, νταρτς (βελάκια) αλλά και διαγωνισμός φωτογραφίας, ΜΗΛΑ (οι γονείς θα προσπαθήσουν να βγάλουν «έξω» όσα περισσότερα μέλη των ομάδων μπορέσουν), Κρεμάλα, Γρίφοι, Απαγγελία και πολλά άλλα …Προσθέστε και το αρχαίο παιχνίδι πλειστοβολίνδα και ελπίζουμε ότι καταλάβατε.

photoshoot

Διάρκεια: Τα παιχνίδια θα διαξαχθούν το διήμερο 17-18 Ιουνίου. Το Σάββατο θα διεξαχθεί η Α και Β ΦΑΣΗ. Την Κυριακή το απόγευμα ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ. Και λίγο αργότερα ο Μεγάλος Τελικός και το ALL STAR GAME ανάμεσα σε ομάδα του Συλλόγου Γονέων και των νικητών-μαθητών.

ΘΕΑΤΕΣ: Καλεσμένοι στους φετινούς αγώνες του ΣΠΑΡΤΜΑΘΟΝ, θα είναι, εκτός από τους γονείς των μαθητών μας, οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων Χολαργού-Παπάγου, οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας, οι οποίοι και θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ως θεατές, τις προσπάθειες των μαθητών μας, σε διακριτές θέσεις, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται, η διεξαγωγή του ΣΠΑΡΤΑΜΑΘΟΝ.

Μετά την ολοκλήρωση του ΣΠΑΡΤΜΑΘΟΝ, την Κυριακή 18 Ιουνίου ο Σαββατοκύριακό θα κλείσει με τι άλλο; Μα φυσικά με τη Βραδιά αποφοίτησης για τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου και θα ακολουθήσει το αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Περισσότερα: syllogos1gh.blogspot.gr

sk