για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο καιρός της εβδομάδας σε Παπάγου και Χολαργό

on .

sinnefiahlios

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Για τέταρτη συνεχόμενη Κυριακή, ο καιρός κύλησε με συννεφιά και βροχή κατά διαστήματα, αλλάζοντας τα σχέδια πολλών, που είχαν κατά νου εξόρμηση στις κοντινές παραλίες, υπό τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Οι βροχές αυτές, ωστόσο είναι εξαιρετικά πολύτιμες και αναζωογονητικές για το φυσικό περιβάλλον, εν όψει της, θερμής περιόδου.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως ενώ οι βροχές στην Αττική, είναι ασυνήθιστες κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, όταν εκδηλώνονται, έχουν συχνά χαρακτήρα καταιγίδας. Επίσης, όταν η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί την μεταφορά ασταθών αερίων μαζών, είναι δυνατό να σημειωθεί σημαντικός αριθμός συνεχόμενων ημερών βροχής/καταιγίδας ακόμα και σε περιοχές της Αττικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το Καλοκαίρι του 2002, κατά την διάρκεια του οποίου, σημειώθηκε αυξημένος αριθμός ημερών καταιγίδας στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αθήνας.
Μετά το βροχερό σκηνικό της Κυριακής, η νέα εβδομάδα ξεκινάει με αρκετή συννεφιά, δροσερό βοριά και ενδεχόμενο βροχής. Από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, ο καιρός προβλέπεται να ανοίξει σημαντικά και η θερμοκρασία να ανέβει κοντά τους 25oC.
Η εβδομάδα, προβλέπεται να κυλήσει με ήπιο και γενικά αίθριο καιρό. Ο βοριάς, αναμένεται να εξασθενήσει από την Τετάρτη και η θερμοκρασία να σημειώσει άνοδο μέρα με την ημέρα. Από την Τετάρτη, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 30oC και το τριήμερο Πέμπτη - Σάββατο, ενδεχομένως να φτάσουν για λίγο τα επίπεδα των 35oC. Οι νύχτες, ωστόσο, θα διατηρηθούν σχετικά δροσερές, με την θερμοκρασία να πέφτει καθημερινά κοντά στους 20oC.
Νέα μεταβολή του καιρού με αστάθεια και, ενδεχομένως, βροχές και καταιγίδες, είναι πολύ πιθανό να λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο και η πιθανότητα και η επόμενη Κυριακή να εξελιχθεί σε βροχερό σκηνικό, είναι αυξημένη.

Καλή Εβδομάδα!