Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μόνο ΑΝΟΔΟΣ η Κύπρου, μόνο ΚΑΘΟΔΟΣ η Στρ. Παπάγου

on .

kyproupap

Τη μονοδρόμηση της οδού Κύπρου και της Στρατάρχου Παπάγου, μεταξύ άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, απόφασισε ομόφωνα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, μετά από εισήγηση της Αντιδημάρχου κας Τζ. Αρβανίτη. Η απόφαση αυτή θα συζητηθεί στη συνέχεια στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η τελική απόφαση θα παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλη η εισήγηση που έγινε δεκτή από τους τοπικούς συμβούλους του Παπάγου περιλαμβάνει τις ακόλουθες κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις:
- Μονοδρόμηση των οδών Κύπρου και Στρ. Παπάγου στα τμήματα μεταξύ των οδών Ιωνίας και 8ης Μεραρχίας
- Θεσμοθέτηση Στάθμευσης παρά την οδό, επί της Στρ. Παπάγου, στην αριστερή πλευρά.
- Λειτουργία ΜΟΝΟ της ανόδου επί της οδού Κύπρου και ΜΟΝΟ της καθόδου επί της Στρ. Παπάγου.
-Στον κόμβο Κύπρου και Ιωνίας, κατά την άνοδο από την Κύπρου, παραμένει η απαγόρευση της αριστερόστροφης κίνησης προς την Ιωνίας, ενώ επιτρέπονται, διατηρούνται ως έχουν, οι κινήσεις ευθεία (προς την πλατεία μεταξά) και δεξιά προς την Ιωνίας.
- Εκτροπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στις οδούς Αρτέμιδος- Κορυτσάς (όπου διέρχεται και το λεωφορείο). Με τον τρόπο αυτόν μειώνεται ο φόρτος της διατομής της οδού Κύπρου κατά 38% στην πρωινή αιχμή και 21% στην απογευματινή αιχμή. Με την εκτροπή της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και την διοχέτευση τους στην προαναφερόμενη διαδρομή διασφαλίζεται ο χαρακτήρας της ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ και η μη καταπόνηση των κυβόλιθων.
- Με έργο που θα εκτελεστεί, να γίνουν οι διαμορφώσεις στους εμπλεκόμενους με την ως άνω ρύθμιση κόμβους ώστε η κυκλοφορία να διεξάγεται απρόσκοπτα και εύκολα.
- Άμεσα να ισχύσει απαγόρευση της καθόδου με ειδικά κινητά στοιχεία, διαγραμμίσεις και ρύθμιση του φωτεινού σηματοδότη από την ειδική υπηρεσία της περιφέρειας στην οποία θα διαβιβαστεί η ως άνω απόφαση ως αναφορά τον κόμβο Ιωνίας -Κύπρου και ανάλογες ρυθμίσεις με σήμανση καθόλο το μήκος της Κύπρου από Λ. Μεσογείων έως την οδό Αρτέμιδος όπου θα κατευθύνεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.
- Να ληφθεί μέριμνα και να δοθεί μεγάλη προσοχή, στην αναστροφή των οχημάτων, από την κάθοδο της οδού Κύπρου, προς την άνοδο αυτής.