Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Συνεχίζει η έρευνα γα την παραβατικότητα

on .

 

symvoulioparavatikotitas13long

Πάνω από 100 ερωτηματολόγια έχουν καταχωρηθεί μέχρι σήμερα στα αρχεία του τοπικού συμβουλίου πρόληψης παραβατικότητας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται για την παραβατικότητα στην πόλη. Τα ερωτηματολόγια που έχουν συγκεντρωθεί προς το παρόν είναι έτοιμα προς ανάλυση ενώ η συμπλήρωση και συλλογή θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Εφόσον όλα πάνε καλά η στατιστική ανάλυση θα γίνει εντός της άνοιξης.

Υπενθυμίζουμε ότι το συμβούλιο έχει ζητήσει από τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο που θα βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας για το είδος και την έκταση της παραβατικότητας στην περιοχή μας. Αυτές οι πληροφορίες θα καταγράψουν τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών, διευκολύνοντας έτσι το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και μείωσης των παραβατικών συμπεριφορών.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική, τα ερωτηματολόγια είναι ανώνυμα, και δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις. Οι γονείς μπορούν άλλωστε να αρνηθούν να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια ή να σταματήσουν τη συμπλήρωση σε όποιο σημείο επιθυμούν καθώς και να αποφύγουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τους δυσκολεύουν ή τους ενοχλούν.
Οι απαντήσεις θα παραμείνουν απολύτως εμπιστευτικές (σύμφωνα με τον νόμο 2472/1997, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, με περαιτέρω τροποποιήσεις και γενικούς κανόνες δεοντολογίας για την έρευνα, που ισχύουν διεθνώς), και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της συγκεκριμένης έρευνας.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο, οι γονείς έχουν κληθεί να καταθέσουν την εικόνα που έχουν για την παραβατικότητα σε Χολαργό και Παπάγου, να καθορίσουν τις γειτονιές που δεν είναι ασφαλείς και να δώσουν τη δική τους ερμηνεία, να μοιραστούν τη γνώμη τους για τη λειτουργία της αστυνομίας, να προτείνουν τρόπους πρόληψης και μέτρα ασφαλείας κα. Στο ερωτηματολόγιο θίγεται ακόμα το ζήτημα της ενδοοικογενειακής επικοινωνίας.