Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας

on .

 

antiseismikiprlong

Στις 28 Νοεμβρίου του 2013, στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55) πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων», το οποία διοργανώθηκε από το Τμήμα Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π. σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν 60 περίπου Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και εκπαιδευτικοί που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι για τη σύνταξη των Σχολικών Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης.

Στο Σεμινάριο απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Παπάγου – Χολαργού υπεύθυνη σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, κα Βασιλική Μπουφούνου και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Πάρις Βεντήρης. Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του Ο.Α.Σ.Π.

 Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν ο ρόλος και οι δραστηριότητες του Ο.Α.Σ.Π. από την Γεωλόγο και Προϊστ. Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Δρ Κούρου Ασημίνα, η συμπεριφορά κτιριακών κατασκευών σε σεισμική δράση από τον Πολιτικό Μηχανικό του Ο.Α.Σ.Π. Κωνσταντίνο Μπάκα, τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού από την τοπογράφο και μηχανικό του Ο.Α.Σ.Π. Αναστασία Ιωακειμίδου και τέλος η διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες πάλι από την κα Κούρου.

  Τέλος να σημειώσουμε ότι το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου Χολαργού.