Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ένα νέο κέντρο φύλαξης και μελέτης στην οδό Σαρανταπόρου

on .

 

kentrofylaksismeletis
Στην οδό Σαρανταπόρου εγκαινιάστηκε εδώ και λίγες μέρες ένας ολοκαίνουργιος χώρος που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας. Η Χολαργιώτισσα φιλόλογος Ανδριάνα Μπουντά, είχε την πρωτότυπη ιδέα να δημιουργήσει ένα κέντρο φύλαξης και μελέτης για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου μετατρέποντας τη μελέτη στην πιο ευχάριστη ασχολία και παράλληλα διασφαλίζοντας την ασφαλή παραμονή τους  σε έναν άρτια διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο.

Μέσα από το μεθοδευμένο σύστημα μελέτης που εφαρμόζεται, το παιδί θα μάθει να οργανώνει το διάβασμά του με αποτέλεσμα τη βαθύτερη κατανόηση της μαθητικής ύλης και την ενίσχυση της κριτικής του σκέψης. Επιπλέον, η μεθοδολογία στη μελέτη βοηθά ιδιαίτερα τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μέσα  από την οργάνωση και τη συχνή επανάληψη ο μαθητής μαθαίνει πολύ πιο εύκολα χωρίς κούραση και πολύωρο διάβασμα.

Στόχος του κέντρου Φύλαξης & Μελέτης είναι να δείξει στο παιδί τον τρόπο να μελέτα σωστά ώστε να αγαπήσει τη διαδικασία της μόρφωσης αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό μέσα από αυτή.

Σημαντικό επίσης είναι ότι στο χώρο υπάρχει πλούσια βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά, ιστορικά και επιστημονικά βιβλία για όλες τις ηλικίες, λεξικά της Ελληνικής γλώσσας και ξενόγλωσσα, γραμματική της Ν. Ελληνικής, της Α. Ελληνικής καθώς και της Αγγλικής-Γερμανικής-Γαλλικής γλώσσας, βιβλία συντακτικού, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια και κάρτες μάθησης που παρέχουν στο παιδί τη δυνατότητα να βοηθηθεί στη μελέτη των μαθημάτων του ή να απασχοληθεί ευχάριστα στον ελεύθερο χρόνο του κατά τη διάρκεια της φύλαξης. Ακόμη, ηλεκτρονικός υπολογιστής και εκτυπωτής, σύνδεση με ιντερνέτ δίνουν τη δυνατότητα στο παιδί να ερευνήσει και να δουλέψει πάνω σε σχολικές εργασίες.

Σίγουρα λοιπόν, πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο εγχείρημα που αξίζει της προσοχής μας για το οποίο και ευχόμαστε καλό ξεκίνημα.

Ωράριο  λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 13:00-18:00
Σάββατο 8:00-15:00
Χριστούγεννα-Πάσχα 8:00-15:00
Καλοκαιρινά τμήματα επαναληπτικής μελέτης για τις εξετάσεις Ιουνίου-Σεπτεμβρίου και προετοιμασίας για την επόμενη τάξη
Ιούνιος-Ιούλιος-Σεπτέμβρης 8:00-15:00
Έκπτωση 20% στο δεύτερο παιδί της οικογένειας
Δωρεάν το τρίτο παιδί της οικογένειας

Περισσοτερα: Κέντρο Φύλαξης και Μελέτης