Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Τι κάνει ο Δήμος για τις φόλες;

on .

adespota

Με αφορμή τα περιστατικά με τις φόλες που σημειώθηκαν πρόσφατα στο Χολαργό αναγνώστης μας ρώτησε τι ακριβώς κάνει η Δημοτική Αρχή και η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας προκειμένου να περιφρουρήσει την περιοχή από τέτοιες εγκληματικές πράξεις. 

Δεν είναι άλλωστε λίγα τα περιστατικά που μας έχουν καταγγείλει κάτοικοι της περιοχής τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα, όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν υπάρχει η κίνηση κατοίκων που συντονίζεται μέσω facebook και της σελίδας ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ (τηλ. επικοινωνίας: 6943147037) . Η σελίδα δημιουργήθηκε από συντοπίτες μας που έχασαν το σκυλάκι τους πρόσφατα από φόλα. Οι ίδιοι συλλέγουν στοιχεία και καταγράφουν περιστατικά προκειμένου να οδηγηθούν στο δράστη που σκότωσε το κατοικίδιό τους. Μάλιστα προσφέρουν το ποσό των 1000 ευρώ για την έγκυρη πληροφορία που θα αποκαλύψει το δράστη. Μέχρι στιγμής η σελίδα συγκεντρώνει κοντά στους 400 διαδικτυακούς φίλους ενώ οι υπεύθυνοι έχουν καταγράψει πέντε τουλάχιστον περιστατικά.

Ούτε κουβέντα λοιπόν δεν έχουμε ακούσει από το Δήμο γι αυτά τα περιστατικά. Αντίθετα, βλέπουμε αρκετούς Δήμους να παίρνουν δημόσια θέση, να καταδικάζουν και να ενεργοποιούν τους πολίτες σε παρόμοιες περιπτώσεις. Μέσα στο καλοκαίρι, ο Δήμος Πεντέλης και ο Δήμος Λαυρεωτικής με σχετικές ανακοινώσεις ενημέρωσαν τους πολίτες ότι κατέθεσαν αναφορά στην Αστυνομία προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ζήτησαν από τους κατοίκους να προβούν σε καταγγελία σε περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε. Πρόκειται για κινήσεις που δεν κοστίζουν τίποτε και που πολύ πιθανόν θα συσπειρώσουν την τοπική κοινωνία λειτουργώντας αποτρεπτικά σε ενδεχόμενες μελλοντικές εγκληματικές ενέργειες.