Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Δε θα μείνουν εκτός παιχνιδιού οι καταστηματάρχες του Εμπορικού Κέντρου Χολαργού

on .

holargoscenter2

Αρνητικά βλέπουν οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου Χολαργού το νέο θεσμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων αλλά και τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Τζούλη Γκαμήλη. Όπως ωστόσο η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα 30 ΜΕΡΕΣ οι καταστηματάρχες δε θα μείνουν εκτός παιχνιδιού, θα συμμετάσχουν σε αυτό το πανηγύρι, αν και πρόκειται περί εκβιασμού.

Σας παραθέτουμε απόσπασμα της συνέντευξης.

Είπε για τον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων:

Το βλέπω τελείως αρνητικά. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το νόημά του για τον κόσμο της μόδας.  Διότι βλέπεις σήμερα μια καινούργια μπλούζα να κοστίζει 10 ευρώ, αύριο 8 και μεθαύριο πάλι 10.  Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα σταματήσει να ψωνίζει μέχρι να έρθει η μέρα που η μπλούζα θα κοστίζει 8 ευρώ ενώ όταν η μπλούζα θα επανέλθει πάλι στα 10 ευρώ  μετά την εκπτωτική περίοδο,  θα διαμαρτυρηθεί.  Δεν μπορείς να λειτουργείς έτσι. Δεν έχει κανένα όφελος και θεωρώ ότι είναι μια κοροϊδία.

Είπε για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές:

Αυτά τα μέτρα είναι εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων και δεν αποφέρουν κανένα κέρδος. Γενικώς, βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια αποδυνάμωσης των μικρών καταστημάτων. Προσπαθούν να τα αναγκάσουν σιγά-σιγά να φύγουν από το χώρο ώστε να επιβιώσουν οι μεγάλοι.

Το σκεπτικό είναι να πάμε να ανοίξουμε όλες τις Κυριακές μέχρι να αποδεκατιστούν όλες οι μικρές επιχειρήσεις. Γιατί και βιολογικά-άσε το οικονομικό-δεν αντέχεις να δουλεύεις 7 μέρες την εβδομάδα. Υπάρχει βέβαια και η άλλη παράμετρος την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν έχει σκεφτεί. Πρόκειται για μία σοβαρή επιβάρυνση στο περιβάλλον. Σκεφτείτε μια πόλη που δεν ησυχάζει ποτέ, που βρίσκεται συνέχεια σε έναν οργασμό κίνησης.  Η μετακίνηση όλων αυτών που θα εργάζονται και θα ψωνίζουν; Κατανάλωση, φως, aircondition, θέρμανση…Άσε που δε θα υπάρχει καμία μέρα που να μπορείς να περπατήσεις στο προάστιο και να νιώθεις αυτή την ηρεμία.

Στο εξωτερικό τις Κυριακές ανοίγουν τα καταστήματα των μεγαλουπόλεων, τα κέντρα που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και όχι η περιφέρεια. Να ανοίξει το κέντρο της Αθήνας για να μαζέψει τουρίστες και να ζωντανέψει έχει απόλυτη λογική. Το να ανοίξει ο Χολαργός τι νόημα έχει;

Εμείς ωστόσο αποφασίσαμε σαν εμπορικό κέντρο ότι δε θα μείνουμε εκτός παιχνιδιού και θα συμμετάσχουμε σε αυτό το πανηγύρι. Αν και πρόκειται περί εκβιασμού.