Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Δίκτυο Πολιτών: Η πόλη το 'χει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι

on .

IMG 0640

Την παρακάτω επιστολή προς το Δήμαρχο έστειλε το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου με αφορμή την ανακοίνωσή του για τον ΕΟΠΥΥ Χολαργού.

Κε Δήμαρχε

Είναι γνωστό πως λειτουργείτε ως τοπικός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν είναι ανάγκη να φωτογραφίζεστε, κατά συρροή, με τους κυβερνητικούς παράγοντες για να μας πείσετε. “Η πόλη το ‘χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι…”.

ksydisnd

Συνεπώς, όσο και αν είναι παράλογη και ασύμβατη με τη θέση σας, δεν μας εκπλήσσει η επίθεσή σας στους συμβούλους της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα στο Δίκτυο Πολιτών, μόνο και μόνο επειδή ζητήσαμε να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο πως είναι ενάντια στην κατάργηση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Χολαργό.

Ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα του ΕΟΠΥΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι ο ανεκδιήγητος υπουργός καταστροφής της Υγείας, στη συνέντευξη που έδωσε την 1/9/2013, δήλωσε πως θα θέσει σε διαθεσιμότητα τους 6.000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Ως γνωστόν ιατρεία χωρίς γιατρούς δεν υπάρχουν.

 Χαιρόμαστε διότι η παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο σας οδήγησε να επισκεφθείτε τον υπουργό Υγείας και το διοικητή του ΕΟΠΥΥ και να αποκτήσετε γνώση του θέματος που μέχρι τότε -όπως δηλώσατε στο Δ.Σ.- δεν είχατε.

Ευχόμαστε ειλικρινά τα πράγματα να έχουν όπως τα παρουσιάζετε και τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Χολαργού να παραμείνουν στην πόλη μας και να ενισχυθούν με επιπλέον ειδικότητες. Ευχόμαστε ο υπουργός, πράγματι, να άλλαξε γνώμη (έχει αποδείξει, άλλωστε, πως είναι μαέστρος στις πολιτικές κολοτούμπες - ο καλύτερος με διαφορά!).

Ευχόμαστε να διαψευστούν οι ανησυχίες και η αγωνία των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, όπως την εκφράζουν στην επιστολή που έστειλαν στις 24/09/2013 προς όλα τα Δημοτικά Συμβούλια.

Να σας θυμίσουμε όμως πως στις 12/02/2013, μετά τη συνάντηση που είχατε με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, δηλώσατε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι, μετά από έντονες και επίμονες ενέργειές μας, πετύχαμε την παραμονή επί εξάμηνο τουλάχιστον του ΙΚΑ στο Χολαργό».

Δυστυχώς οι «καμαρωτές» δηλώσεις σας πολύ γρήγορα αποδείχθηκαν ψευδείς. Τρεις, μόλις, μήνες αργότερα οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Χολαργού έφυγαν και έμειναν μόνον οι «καμαρωτές» φωτογραφίες σας με τον υπουργό. Παραλείψατε, όμως, να καταγγείλετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τον υπουργό για ψευδείς δηλώσεις.

Ευχόμαστε να μη διαψευστείτε για άλλη μια φορά. Ελπίζουμε η διαφημιζόμενη «παραγωγικότερη λειτουργία των ιατρείων» να μην σημαίνει δυσμενείς μεταβολές στην εξυπηρέτηση των πολιτών προκειμένου να υλοποιηθούν οι μνημονιακοί στόχοι.

Μια όμως και καμαρώνετε για το «κυβερνητικό» σας έργο, σας προσκαλούμε στις δημοτικές εκλογές του 2014 να το θέσετε στην κρίση της τοπικής μας κοινωνίας. Ελπίζουμε πως δεν θα φυγομαχήσετε.

                                                             Χολαργός, 23/10/2013
  Η Συντονιστική Επιτροπή
  του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ
       Χολαργού-Παπάγου