Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Κουγιουμτζόπουλος: Θα πληρώσουμε ακριβά την άγνοια των υποψηφίων (VIDEO)

on .

xarisseminario
 

Τους φόβους του ότι οι δημότες θα πληρώσουν πολύ ακριβά τη ραγδαία μείωση της κρατικής ενίσχυσης προς τον δήμο, εξέφρασε σε άτυπο σεμινάριο που διοργάνωσε μεταξύ δημοτικών παραγόντων, ο εκδότης της εφημερίδας 30 ΜΕΡΕΣ κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος.

Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος επεσήμανε ότι η έλλειψη απορρόφησης επιδοτήσεων και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων με την ταυτόχρονη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, οδήγησαν σε μια μεγάλη επιβάρυνση των δημοτών και στην αντίστοιχη μείωση των προσφερόμενων υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, τα σχολεία, η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Εν όψει της νέας προγραμματικής Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης 2014 – 2020 τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο και η επιβάρυνση των δημοτών θα είναι πια δυσβάσταχτη προκειμένου να λειτουργήσει στοιχειωδώς ο δήμος. Η μόνη εναλλακτική λύση είναι η αξιοποίηση της δυνατότητας επιδοτήσεων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος όμως επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις και ο διάλογος που γίνεται μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων μέχρι σήμερα, δείχνει άγνοια των όρων και του περιεχομένου της Σ.Ε.Σ. και αδυνατίζει τις πιθανότητες στην νέα δημαρχιακή θητεία να αναπληρωθεί η μείωση της κρατικής επιχορήγησης από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι δημότες σημείωσε θα αναγκαστούν να υποστούν μια βαριά φορολογία αν θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν έστω και το σημερινό επίπεδο των δημοτικών υπηρεσιών.