Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Τι ζημιές έγιναν στο 2ο Λύκειο Χολαργού;

on .

2olykeioxolargoulong

Για τις ζημιές στο 2ο Λύκειο Χολαργού

Έκτακτη συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Χολαργού στις 10 Οκτωβρίου το απόγευμα με αφορμή την κατάληψη που έληξε την ίδια ημέρα μετά από παρέμβαση συνεργείου του Δήμου. Στη  συνέλευση έγινε η καταγραφή των φθορών και των αναγκών του σχολείου ενώ ακούστηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με τον τρόπο τον οποίο πρέπει να ακολουθούν οι γονείς και οι καθηγητές για να αντιμετωπίσουν μια κατάληψη.

Οι ζημιές που καταγράφηκαν είναι:

1) Αφαιρέθηκαν κάποια κάγκελα αίθουσας τα οποία και τοποθετήθηκαν ξανά στη θέση τους. Η αίθουσα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σχολείου παραβιάστηκε, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια κλοπή. Αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι ο συναγερμός δεν χτύπησε.
2) Συνθήματα στους τοίχους. Να σημειώσουμε ότι ήδη είχαν γραφτεί αρκετά συνθήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαιτίας της απουσίας φύλακα.
3) Σπασμένα τζάμια τα οποία ωστόσο βρίσκονται πολύ ψηλά συνεπώς τα έσπασε κάποιος από το λόφο Τσακού.
4) Δυο καμένοι κάδοι σκουπιδιών στο προαύλιο του σχολείου.

Όπως ακούστηκε στη συνέλευση, με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθούν κι άλλες ζημιές, είτε οφείλονται σε κατάληψη είτε όχι , είναι απαραίτητα τουλάχιστον τα παρακάτω:

•  Κάγκελα  σε όλα τα σημεία γύρω γύρω ώστε να γίνει αδύνατη η πρόσβαση μέσα στο σχολείο.
 
•  Φύλακας επί 24ωρης και 7ήμερης βάσης και στα δύο σχολεία (2ο Γυμνάσιο-2ο Λύκειο) λόγω της απομονωμένης θέσης τους πάνω στο λόφο. Κάτι που οι γονείς είχαν ζητήσει με επιστολή τους στο Δήμο και πέρυσι πριν καταργηθούν εντελώς οι φύλακες.
 
•  Επέκταση και βελτίωση του συναγερμού σε όλο το κτίριο.
 
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στη συνέλευση συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα μια εκδήλωση όπου θα ακουστούν οι αγωνίες και οι σκέψεις των παιδιών , αλλά και οι γνώμες των γονιών.