Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Στον αγιασμό του 1ου Συστήματος Προσκόπων Παπάγου

on .

1osystimaproskoponpap13long2

 

Δείτε τι έγινε την περασμένη Κυριακή στην έναρξη της προσκοπικής χρονιάς: 

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ξεκίνησε μία ακόμα προσκοπική χρονιά για το 1ο ΣΠ Παπάγου. Μια χρονιά που από την αρχή φάνηκε πως θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένη από την περσινή, η οποία σίγουρα ήταν πολύ δυναμική.

Από νωρίς το πρωί, ο χώρος στον οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Συστήματος μας, γέμισε από καινούργια πρόσωπα τα οποία ήταν γεμάτα απορίες για το τι σημαίνει Προσκοπισμός και τι ακριβώς κάνουμε στις δράσεις μας, αλλά και από πρόσωπα τα οποία γνωριζόμαστε εδώ και τόσα χρόνια, τα μέλη της "οικογένειας" του 1ου ΣΠ Παπάγου.

Με το σφύριγμα της Αρχηγού της Ομάδας μας και την "κραυγή" της Αρχηγού της Αγέλης μας, σχηματίστηκε ένα μεγάλο πέταλο, μπροστά στον ιστό μας, στο οποίο τα νέα μέλη, μας δημιούργησαν από "νωρίς" ζωντάνια και κέφι για δουλειά.
Την αρχή έκανε ο πάτερ Γεώργιος με τον Αγιασμό της νέας χρονιάς, ο οποίος όπως κάθε χρόνο, "κλέβει" την παράσταση με τον διαδραστικό τρόπο, με τον οποίο τελεί τον Αγιασμό. Ζήτησε τη συμμετοχή μερικών λυκοπούλων για να τον βοηθήσουν στην τελετή και αυτά χωρίς να το σκεφτούν, έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Τον ευχαριστούμε θερμά γιατί χάρις αυτόν, μία τέτοια τελετή, έγινε αντιληπτή και κατανοητή σε όλα σχεδόν τα μέλη του Συστήματος μας.

Μόλις τελείωσε ο Αγιασμός, σειρά είχαν οι αναβάσεις (η μετάβαση που γίνεται από τμήμα σε τμήμα, μόλις συμπληρωθούν τα χρόνια τα οποία είναι απαραίτητα). Η Αρχηγός Αγέλης, Κίσσα (κατά κόσμο Γωγώ Κουρμουλή), αφού απένειμε τον Χρυσό Λύκο (η μεγάλυτερη διάκριση όπου μπορεί να λάβει κάποιο παιδί ηλικίας 7-11 χρονών) στους: Νικόλα Καστάνη, Άλκη Στρογγυλό, Ξανθή Μπόκα, Θοδωρή Γιάνναρη, Γιώργο Ντούσια, Σοφοκλή Καρέλη, Στέφανο Ρίζο, αποχαιρέτησε τα "λυκάκια" της, τα οποία έκαναν το επόμενο βήμα στην προσκοπική τους "καριέρα". Εκεί τα περίμενε η Αρχηγός της Ομάδας μας, Ίκκυ ( κατά κόσμο Ισιδώρα Κωνσταντινίδη), η οποία αφού τους καλωσόρισε στο νέο τους τμήμα, ανανέωσε την Υπόσχεση τους, μιας και η Υπόσχεση των προσκόπων, είναι διαφορετική από αυτή των λυκοπούλων. Η Ίκκυ με τη σειρά της αφού απένειμε το Χρυσό Τρίφυλλο (η μεγαλύτερη διάκριση όπου μπορεί να λάβει κάποιο παιδί ηλικίας 11-14 χρονών) στην Κλειώ Τρούγκου, η οποία δυστυχώς δεν ήταν παρούσα για να το παραλάβει, αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει τα "στελέχη" με τα οποία είχαν δεθεί αρκετά τα 4 προηγούμενα χρόνια. Ο Αρχηγός Κοινότητας ήταν αυτός που τα παρέλαβε και χάρηκε περισσότερο, μιας και είδε την Κοινότητα, να αυξάνεται κατά 7 μέλη.

Πάντα όμως σε στην έναρξη της νέας χρονιάς, υπάρχουν και οι αλλαγές στα επιτελεία των τμημάτων, οι οποίες πάντα δημιουργούν μεγάλη συγκίνηση. Φέτος είχαμε την αλλαγή αρχηγίας στην Κοινότητα Ανιχνευτών, όπου μετά από 2 χρόνια επιτυχημένης πορείας, γεμάτα προσωπικές αλλά προσκοπικές κορυφές, ο Λύγκας (κατά κόσμο Αλέξανδρος Γκίκας), παρέδωσε την αρχηγία στον Ραν (κατά κόσμο Βασίλης Τρικκαλίτης), οποίος αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στο έργο και τις ημέρες του Λύγκα. Στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να οδηγήσει σε νέες κορυφές την Κοινότητα μας, πράγμα το οποίο γνωρίζουμε όλοι ότι θα καταφέρει, γνωρίζοντας όλοι το πόσο εργατικός είναι και πόση όρεξη έχει.

Και ενώ όλοι πίστεψαν ότι οι αλλαγές σε πρόσωπα είχαν τελειώσει κάπου εκεί, σειρά είχε η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος μας, η οποία είχε τελικά και τις περισσότερες αλλαγές στο Σύστημα μας, για την νέα χρονιά. Ο πρόεδρος της Ε.Κ.Σ, Γιώργος Κεντριστάκης, μετά από 3 χρόνια παρέδωσε την προεδρία, στην Ιλιάννα Δημητρίου. Το 1ο ΣΠ Παπάγου για να τιμήσει τον κύριο Γιώργο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του, η οποία ήταν να δώσει την προσκοπική του Υπόσχεση, μιας και ασχολήθηκε με τον προσκοπισμό  λόγω των παιδιών του και αυτός δεν ήταν ποτέ. Η στιγμή στην οποία ο κύριος Γιώργος επανέλαβε τα λόγια της Υπόσχεσης, τα οποία έλεγε ο Αρχηγός Συστήματος, Μέρακ (κατά κόσμο Κλήμης Τοσουνίδης), είναι μία στιγμή η οποία σίγουρα θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στα μέλη του Συστήματος μας, αλλά σε όλους όσους παραβρέθηκαν στην έναρξη της νέας χρονιάς.

 DSC02327

Φθάνοντας προς το τέλος, τα μέλη του Συστήματος φώναξαν όλοι μαζί δυνατά, όπως κάθε χρόνο, ότι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το Σύστημα εκεί που βρίσκεται από το 1957, έτος ίδρυσης του: ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και επειδή μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε στα δύσκολα να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό, αξίζει να τους αναφέρουμε:

Από την δημοτική αρχή :

κύριο Κουτάκη
κυρία Αθανασάκου-Μουντάκη
κυρία Παρίση
Από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων:
τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ και πάνω από όλα παλιό Αρχηγό του Συστήματος μας, κύριο Ηλία Λαδά
τον αναπληρωτή Έφορο της Περιφερειακής προσκοπικής εφορίας Αν. Αττικής,
κύριο Κώστα Χατζάτογλου,
τον Αρχηγό του 2ου ΣΠ Παπάγου, κύριο Θωμά Κουρμπαλή
τον Αρχηγό του 2ου ΣΠ Κηφισιάς, κύριο Δημήτρη Χαζάπη
την Αρχηγό του 3ου ΣΠ Κηφισιάς, κυρία Κατερίνα Μητράκου
καθώς και όλους τους βαθμοφόρους παλαιούς και μη είτε του Συστήματος μας, είτε άλλων συστημάτων.

Για περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συστήματος μας www.proskopismos.gr

1ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου