Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μαυρομιχάλη

on .

Petrobeis Mavromichalis-Areopoli

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:30 η ώρα ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και ο Σύλλογος Αρεοπολιτών Μάνης "Πέτρος Μαυρομιχάλης-Αρχιστράτηγος" θα πραγματοποιήσουν την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αρχιστρατήγου Πέτρου Μαυρομιχάλη.

Άλσος Πελοποννήσου, Παπάγου (συμβολή οδών Πεντέλης και Στρατάρχου Παπάγου)

Δείτε το δελτίο τύπου που υπογράφει ο Δήμαρχος:

Αποκαλυπτήρια προτομής Αρχιστρατήγου Πέτρου Μαυρομιχάλη (Πετρόμπεη)

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διοργανώνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ε.έ και ώρα 11:15 τη τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αρχιστρατήγου Πέτρου Μαυρομιχάλη (Πετρόμπεη) στο Άλσος Πελοποννήσου (συμβολή των οδών Πεντέλης και Στρατάρχου Παπάγου) της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Στην τελετή έχει προσκληθεί η πολιτική, η στρατιωτική και πνευματική ηγεσία της Χώρας.

Η εν λόγω ενέργεια εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου μας για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης, των Θεσμών και Παραδόσεων της Πατρίδας μας καθώς και της υποχρέωσης να απονέμεται η οφειλόμενη τιμή στις μεγάλες μορφές του Έθνους μας.

Η προτομή του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη είναι δωρεά του Συλλόγου Αρεοπολιτών Μάνης “Πέτρος Μαυρομιχάλης-Αρχιστράτηγος”, η φιλοτέχνηση της οποίας έγινε από το γλύπτη Πέτρο Γεωργαρίου.

Προσκαλούμε όλους τους δημότες, κατοίκους και φίλους του Δήμου να δώσουν το παρόν σε μία τόσο ξεχωριστή και σημαντική εκδήλωση τιμής προς έναν αγωνιστή της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Ο Δήμαρχος

Βασίλειος Ξύδης

Δείτε ακόμη: Προτομή στον Μαυρομιχάλη στήνει ο δήμος

petrobeisapokalyptiria13