Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

on .

koinoxristapodilata

Αναβολή πήρε η συνεδρίαση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου για το θέμα των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων οπότε άγνωστο ακόμη παραμένει το εάν και πότε θα προχωρήσει στο δήμο μας το πολυαναμενόμενο έργο. Πάντως, οι αρμόδιοι ανέφεραν στο δήμο μας ότι η συνεδρίαση θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες…

Για όσους δε γνωρίζουν, τον περασμένο Απρίλιο ο δήμος μας είχε υποβάλλει πρόταση στη σχετική πρόσκληση του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» με φορέα υλοποίησης το «Πράσινο Ταμείο», συνολικού προϋπολογισμού 244.130,40 ευρώ.

Εφόσον προχωρήσει το πρόγραμμα θα διατεθούν 81 κοινόχρηστα ποδήλατα και 112 θέσεις στάθμευσης. Συγκεκριμένα, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα αποτελείται από 1 κεντρικό σταθμό με δυνατότητα εγγραφής και 6 περιφερειακούς σταθμούς χωρίς δυνατότητα εγγραφής.

Οι σταθμοί αυτοί που θα περιλαμβάνουν από 16 θέσεις στάθμευσης, θα βρίσκονται στα εξής σημεία: Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού, Μετρό Εθνικής Αμύνης, Μετρό Χολαργού, Τέρμα 17ης Νοεμβρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Οδός Αναστάσεως απέναντι από το παλιό Δημαρχείο Παπάγου, Πλατεία Μεταξά.

Οι χρήστες των ποδηλατών αναμένεται να πληρώνουν 29 ευρώ το χρόνο συνδρομή ενώ για την πρώτη ώρα που θα κινούνται με το ποδήλατο από τη στιγμή που θα το πάρουν από το σταθμό δεν υπάρχει καμία χρέωση. Παρόλα αυτά τη δεύτερη ώρα θα πληρώνουν μισό ευρώ, την τρίτη ώρα δύο ευρώ κ.ο.κ

Φωτογραφία: Κοινόχρηστα ποδήλατα στο Διδυμότειχο