Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μήνυμα αναγνώστη: Σκουπιδότοπος και στην άλλη πλευρά του Τσακού

on .

mpaza tsakos08

Το παρακάτω μήνυμα λάβαμε από δημότισσα:

Αγαπητό myxolargos,

είδα δημοσιευμένη μια καταγγελία για τα τη χωματερή που έχει δημιουργηθεί στον λόφο Τσακού. Είναι μια παλιά ιστορία που λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πραγματικά αλλοιώνει το τοπίο και προκαλεί μια κακή αίσθηση σε έναν  μοναδικής αξίας χώρο αθλητισμού και περιπάτου.

Εχθές λοιπόν πήγα για πρώτη φορά στην άλλη μεριά του λόφου, όπου κάνανε τον Αγιασμό τους οι πρόσκοποι του Χολαργού. Και εκεί αντίκρυσα ένα δεύτερο αίσχος. Η περιοχή γύρω από την λέσχη των προσκόπων, εκεί που καθημερινά παίζουν και δραστηριοποιούνται παιδιά είναι γεμάτη μπάζα και σκουπίδια κάθε λογής.

Οι πρόσκοποι έχουν καθαρίσει την περιοχή τους, έχουν φυτέψει δέντρα και έχουν ζωγραφίσει με φανταστικά χρώματα της φύσης και της θάλασσας τις κατασκευές τους. Δίπλα από αυτό το αριστούργημα βρίσκεται μια χωματερή και εστία μόλυνσης. Αναρωτιέμαι αν έχει επισκεφθεί τη  περιοχή κάποιος αρμόδιος του δήμου και πραγματικά πώς ένιωσε γι αυτό. Αν και αμφιβάλω αν το έχει επισκεφθεί ποτέ διότι σίγουρα θα είχε αντιδράσει κάπως.

Σας παρακαλώ δημοσιεύστε την επιστολή μου και την φωτογραφία που σας στέλνω διότι είναι πραγματικά ντροπή αυτό το τοπίο.
Αν έχουμε τέτοια τοπία κοντά στο σπίτι μας και εκεί που συχνάζουν τα παιδιά μας, οι προτομές του Μαυρομιχάλη μας μάραναν;

Παρακαλώ δημοσιεύστε την. Δεν βρίζω κανέναν, κραυγή αγωνίας εκφράζω.

Μ.Α.

Μια δημότισσα