Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ανακοίνωση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παπάγου

on .

gpspapagou13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) Παπάγου εξέδωσε ο Δήμαρχος Β. Ξύδης:

Σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) της δημοτικής κοινότητας Παπάγου, το οποίο είναι στο στάδιο της διαβούλευσης, ανακοινώνουμε ότι:

α. Παρατείνεται η περίοδος διαβούλευσης μέχρι 1ης Νοεμβρίου 2013, ώστε να δοθεί ευχέρεια χρόνου για τη διατύπωση των απόψεων αυτών που θέλουν να σχολιάσουν το σχέδιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.).

β. Στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας Παπάγου (3ος όροφος, Αναστάσεως 90), καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 10:00 π.μ.- 12:00 μ.μ., θα βρίσκεται ο φάκελος των παρατηρήσεων και σχολίων των δημοτών, σχετικά με το Γ.Π.Σ., προς ενημέρωση όσων επιθυμούν να πληροφορηθούν τα σχόλια των άλλων που εξέφρασαν τις απόψεις και τα σχόλιά τους.

γ. Δεδομένου ότι τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί-σχόλια που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα αφορούν κυρίως στην μείωση του Συντελεστή Δόμησης (Σ.Δ.), διευκρινίζεται ότι η προτεινόμενη μείωσή του από 1 σε 0,80 δεν θα επιφέρει μείωση της πραγματοποιούμενης δόμησης, σε σχέση με αυτή που πραγματοποιείται μέχρι σήμερα με βάση το Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ) που ίσχυε μέχρι και το 2012 και με βάση τον οποίον έχουν κατασκευαστεί όλες οι οικοδομές του Παπάγου, λόγω του ότι ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ) προβλέπει επιφάνειες που δεν προσμετρώνται στον Σ.Δ. όπως π.χ. η επιφάνεια των κλιμακοστασίων ανελκυστήρων, ημιυπαιθρίων κ.λ.π. Αυτό σημαίνει ότι με Σ.Δ. 0,80 παρέχεται το δικαίωμα να οικοδομηθεί όχι μόνο ό,τι μπορούσε να οικοδομηθεί με Σ.Δ. 1 και με βάση το ΓΟΚ που ίσχυε μέχρι και το 2012 αλλά και παραπάνω επιφάνειες. Επίσης, σε σχέση με το ΝΟΚ, η μείωση του Σ.Δ. σε 0,80 προστατεύει το περιβάλλον, γιατί δεν θα κτίζονται στου Παπάγου υπερμεγέθη κτίρια ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να κτίζονται κτίρια όπως αυτά που κτιζόντουσαν μέχρι πρόσφατα σε όγκο και τετραγωνικά μέτρα.

Αντιθέτως, αν παραμείνει ο Σ.Δ. 1, με τις επιπλέον προσαυξήσεις του ΝΟΚ θα προκύψουν οικοδομές μεγαλύτερης επιφάνειας από τις πραγματοποιούμενες μέχρι σήμερα γεγονός που θα αλλάξει δραματικά τη σημερινή όψη της πόλης (την οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε ως κηπούπολη, όχι στα λόγια αλλά στην ουσία) και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην περιοχή.

δ. Για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών θα ορισθεί σύντομα ημερομηνία συνάντησης των ενδιαφερομένων, στην οποία θα είναι παρόντες η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία και ο μελετητής, ώστε να δοθούν επεξηγήσεις σε ερωτήματά τους.