Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:39

Τμήμα μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού από τον HOLARGOS B.C.


 

Tο Καλαθοσφαιρικό Σωματείο Holargos B.C. στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης και ευαισθητοποίησης με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη σύσταση τμήματος Μπάσκετ, για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Το νέο αυτό εγχείρημα αποτελεί την υλοποίηση μιας ιδέας, που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό και ως κύριο στόχο έχει την πρόσβαση όλο και περισσότερων παιδιών στον αθλητισμό.

Το νέο τμήμα ονομάζεται CHAMPS, γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά είναι πρωταθλητές της ζωής και το ‘moto’ της ομάδας μας είναι «Αθλητισμός για Όλους».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει, αρχικά, με ένα τμήμα, στο οποίο θα ενταχθούν παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) υψηλής λειτουργικότητας, τα οποία φοιτούν στις τάξεις του Δημοτικού (από 6-11 ετών).  Σταδιακά θα δημιουργηθούν νέα τμήματα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών.

Οι προπονήσεις θα γίνονται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων και καταξιωμένων ειδικών του χώρου της Φυσικής και Ειδικής Αγωγής.

Τα συγχαρητήριά του σε αυτή την πρωτοβουλία εξέφρασε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, μέσα από το κλειστό γήπεδο του Χολαργού “Αντώνης Τρίτσης”: 

Την πρωτοβουλία της ΑΕ Χολαργού την υποδέχτηκε με θαυμασμό και το σύνολο του αθλητικού χώρου.

Με επιστολή του, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, κος Γιώργος Βασιλακόπουλος, συγχαίρει την ΑΕ Χολαργού για την πρωτοβουλία σύστασης τμήματος μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του αθλητικού σας σωματείου να δημιουργήσει τμήμα για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους, με την ένταξή τους στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή του σωματείου σας θα γίνει παράδειγμα και θα δημιουργήσει το ενδιαφέρον και σε άλλα αθλητικά σωματεία να δημιουργήσουν παρόμοια τμήματα, που θα προσελκύσουν τα παιδιά να ενταχθούν στο χώρο και να συμμετέχουν στις αθλητικές εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας έτσι και το κοινωνικό χαρακτήρα που διακρίνει τον αθλητισμό.”

Συνοδοιπόροι στην νέα προσπάθεια της ομάδας, θα είναι οι ακόλουθοι συνεργάτες:

  • Υπεύθυνος Προπονητής: Νίκος Λινοξυλάκης
  • Υπεύθυνοι Προγράμματος: Άρτεμις Παναγή, Σπύρος Γιαννάτος
  • Ψυχολόγος / Υπεύθυνη Ειδικής Αγωγής: Φάννυ Ροΐδου  

Προπονητικό επιτελείο:

  • Παναγιώτης Αποστολάκος,
  • Θάνος Καραθανασόπουλος
  • Καρολίνα Παπακωνσταντίνου

Ιατρός: Αθανασία Δεληβελιώτου

Ειδικοί Συνεργάτες:

  • Νατάσσα Μπουλούμπαση / Ψυχολόγος
  • Ρένα Πουλάκη / Ψυχολόγος
  • Ελένη Σταμογιάννου / Εργοθεραπεύτρια

Διοικητική Μέριμνα:

  • Φώτης Τσώνης / Πρόεδρος ΔΣ
  • Θεόδωρος Φαράζογλου / Ειδικός Γραμματέας ΔΣ

Υποστηρικτές

O Holargos B.C καλεί όλους τους γονείς, τους χορηγούς, την τοπική κοινωνία, τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου να υποστηρίξουν αυτή την νέα προσπάθεια.

Πληροφορίες

Η γραμματεία του Συλλόγου παραμένει ανοιχτή καθημερινά 18:00 – 21:00 & Σάββατο 10:00 – 13:00 στα νέα γραφεία στο Νταμάρι Χολαργού (τέρμα οδός Σύρου – δίπλα στο καφέ).

Τηλ. επικοινωνίας 210 6540088
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

www.holargosbc.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.