Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:54

Ο HolargosBC αποχωρεί από την Α1


logoholargosbc

Η ΚΑΕ Χολαργός μετά από ρεπορτάζ που είδαν το φως δημοσιότητας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η ΚΑΕ Χολαργός στην παρούσα φάση συζητάει το ενδεχόμενο της παραχώρησης της θέσης της στην Α1, αλλά σε καμία περίπτωση ως τώρα δεν έχει έρθει σε συμφωνία με οποιοδήποτε σύλλογο. Είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη διευκρίνιση, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες".

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Η απόφαση του Γιώργου Δρόσου να μην βάλει άλλα χρήματα στην ΚΑΕ Χολαργός φαίνεται πως είναι ειλημμένη, με τις τελευταίες εξελίξεις να σηματοδοτούν την απουσία του από την Α1 της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (2019-20). Ο χρηματοδότης της ΚΑΕ Χολαργός, Γιώργος Δρόσος, βρίσκεται στις ΗΠΑ, απ’ όπου έχει επαφές και συζητήσεις με ανθρώπους του μπάσκετ στην Ελλάδα προκειμένου να διευθετήσει τις λεπτομέρειες ως προς τη διάδοχο κατάσταση. Το Λαύριο είναι μία από τις υποψήφιες ομάδες να πάρουν το ΑΦΜ της ΚΑΕ Χολαργός και να αγωνιστούν αντ’ αυτού στα «μεγάλα σαλόνια» τη σεζόν 2019-20. Την Τρίτη (25/6) ο πρόεδρος της ΚΑΕ Χολαργός, Θεόδωρος Καρατζάς, έχει προγραμματίσει συναντήσεις, από τις οποίες αναμένεται να προκύψει πιο σαφής εικόνα ως προς το τι μέλλει γενέσθαι. Πρώτη επιλογή είναι πάντως να πάρει μια άλλη ομάδα το ΑΦΜ της ΚΑΕ Χολαργός και προς αυτή την κατάσταση κινούνται οι άνθρωποι του Χολαργού. Ο Γιώργος Δρόσος επιστρέφει στην Αθήνα από τις ΗΠΑ την ερχόμενη Παρασκευή (28/6) και θα ασχοληθεί επισταμένα με την… επόμενη ημέρα της ΚΑΕ Χολαργός.

Ο Χολαργός αγωνίστηκε μία σεζόν στη Basket League (2018-19) πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία στην παρθενική συμμετοχή του στα «μεγάλα σαλόνια», όπως αποδεικνύει η κατάληψη της 8ης θέσης και η συμμετοχή στα πλέι οφ. Το Λαύριο υποβιβάστηκε στην Α2, καταλαμβάνοντας την 13η θέση και καθώς εκκρεμεί τροπολογία στο αθλητικό νομοσχέδιο (αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μετά τις εκλογές αφού ανοίξει η Βουλή) για να καταστεί δυνατή η αύξηση των ομάδων της Α1 σε 16 άμεσα, την ερχόμενη σεζόν αναζητά τρόπο να αγωνιστεί εκ νέου στη Basket League χωρίς να εξαρτάται από άλλους παράγοντες. Η διοίκηση του Λαυρίου βρισκόταν μάλιστα σε προχωρημένες επαφές και με τη διοίκηση της ΚΑΕ Κύμης για να πάρει τη θέση της ομάδας της Εύβοιας, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Κύμη θα… δώσει τα κλειδιά στον Ερμή Αγιάς.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.