Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 08:14

Καλή εμφάνιση για τον Χολαργό παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό


osfp xolargos kypello

Έπαιξε με ελλείψεις και άφησε καλές εντυπώσεις στην ήττα (85-70) από τον Ολυμπιακό

Παρότι είχε σημαντικές απουσίες (δεν αγωνίστηκαν οι Τζαβόντε Χόκινς και Ντάριν Ντόρσει) ο Χολαργός πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση και για ένα σημαντικό διάστημα ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος κέρδισε (85-70) στο ΣΕΦ και πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και τον Ζερμέιν Λοβ να δίνουν λύσεις οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη σε όλο το πρώτο μέρος ήταν μέσα στο ματς (19-14 στο 10’, 24-18 στο 13’ και 42-32 στο 20’), καθώς πίεσαν πολύ τον Ολυμπιακό στην περιφέρεια. Οι απουσίες, η κόπωση και ορισμένα λάθη έδωσαν στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να πάρει μια διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά με καλάθια του Μιχάλη Καμπερίδη που ανέβασε την απόδοση του και των Γιάνκοβιτς, Φιτζπάτρικ ο Χολαργός ολοκλήρωσε με ένα καλό πρόσωπο τηρουμένων των αναλογιών και των απουσιών κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Λυκογιάννης: «Διαχειριστήκαμε καλά το ματς, με τα προβλήματα τραυματισμών που είχαμε»

Ο προπονητής του Χολαργού Άρης Λυκογιάννης μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους «ερυθρόλευκους» υποστήριξε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή αγωνιστική σεζόν. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Για εμάς και τα δυο παιχνίδια τόσο του κυπέλλου, όσο και του πρωταθλήματος είναι ματς διαχείρισης καταστάσεων, καθώς έχουμε αρκετούς τραυματίες αυτό το διάστημα. Τηρουμένων των αναλογιών εκτιμώ ότι διαχειριστήκαμε καλά το ματς. Μοιράσαμε τον χρόνο συμμετοχής των παικτών και δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα που θα χρησιμοποιήσουμε στην συνέχεια στο πρωτάθλημα». Όσο για τις απουσίες εξήγησε: «Ο Ντόρσει δεν θα παίξει ούτε την Κυριακή και θα γίνει ένας αγώνας δρόμου για να προλάβει τον αγώνα με τον Κολοσσό. Ο Χόκινς δεν έπαιξε κυρίως για προληπτικούς λόγους. Αύριο Παρασκευή θα δοκιμάσει να βγάλει ένα μέρος της προπόνησης και αν είναι εντάξει θα παίξει την Κυριακή στην πρεμιέρα του πρωτάθληματος…. Θέλουμε στην συνέχεια να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος…».

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: «Πιστεύω πως παίξαμε με τον τρόπο που θέλαμε. Είχαμε τρία καλά δεκάλεπτα. Είναι φανερό πως δεν είμαι ικανοποιημένος από το τέταρτο δεκάλεπτο…». Ενώ, στη συνέχεια ρωτήθηκε για την αναλογία ασίστ – λαθών της ομάδας του (27-9) και εξήγησε: «Θα ήθελα να το βλέπω σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπορώ να το εγγυηθώ. Προσπαθούμε να παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο: με γρήγορο τέμπο και πολλές κατοχές. Όταν αυτό λειτουργεί καλά, θα έχουμε πολλές ασίστ… Πιστεύω πως παίξαμε όπως θέλαμε, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κάναμε τρία καλά δεκάλεπτα, αλλά ίσως να κοιμηθήκαμε στο τέταρτο».

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαγκλογιάννης, Παντελίδης Αναστόπουλος Αντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 42-32, 70-48, 85-70.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 6 (2/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τολιόπουλος, Τουπάν 9 (1), Σπανούλης 7 (1/7 σουτ, 4 ασίστ), Τίμα 4 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μιλουτίνοβ 12 (6/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Στρέλνιεκς 11 (1), Βεζένκοβ 4, Πρίντεζης 18 (8/10 δίποντα), Μάντζαρης 1, Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 11 (3/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο)

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Λυκογιάννης): Αγκμπελέζε 2, Οκερεαφόρ 4 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Καλαϊτζάκης 2 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 14:10), Φιτζπάτρικ 8 (2/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σπυριδωνίδης 8 (2), Καμπερίδης 13 (3), Κώττας 8, Λόβ 12 (1), Σκουλίδας, Γιάνκοβιτς 13 (3/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ).

Πηγή: holargosbc.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.