Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

19ος Δρόμος Βουνού, ένα mega event σε απαξίωση

on .

termatismosvouno

Δραματική μείωση των συμμετοχών στο φετινό 19ο Δρόμο Βουνού. 306 είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΔΟΠΑΠ. Και το νούμερο αυτό δυστυχώς είναι πολύ μικρότερο ακόμη και από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης του που είχε αγγίζει τους 500. Είναι το μισό από τον πρώτο Δρόμο Βουνού που ανέλαβε η συγκεκριμένη Δημοτική αρχή και που διαδοχικά έφτασε τους επόμενους τρεις στο σημερινό μισό νούμερο.

Η πιο προφανής αιτία της δραματικής μείωσης είναι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Αποστολόπουλου για την επιβολή του πολυσυζητημένου 8ευρου. Πολύ μεγάλη ήταν η δυσαρέσκεια όπως τελικά καταγράφτηκε και μέσα από τα νούμερα, μεγάλης ομάδας Χολαργιωτών που συμμετείχαν ανελειπώς κάθε χρονιά από τον 1ο κιόλας Δρόμο Βουνού αλλά αρνήθηκαν τρέξουν μετά την επιβολή του χρηματικού εισιτηρίου. Έντονη ήταν και η αντίδραση παρατάξεων της αντιπολίτευσης μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο που προκάλεσε η απόφαση αυτή.

Έντονη αναφορά στην ιστορία του θεσμού είχε κάνει πέρσυ ο επικεφαλής των 8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Χ. Κουγιουμτζόπουλος τονίζοντας ότι η οργανωτική ομάδα που έστησε 19 χρόνια πριν το Δρόμο Βουνού, στην οποία συμμετείχε, είχε φανταστεί ένα γεγονός για όλους. Ένα γεγονός που θα προσφερόταν δωρεάν σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και θα δημιουργούσε προστιθέμενη αξία για την πόλη μας. Δεν είχαν φανταστεί ότι θα γινόταν κάποια στιγμή εμπόρευμα.

Μετά από όλα αυτά είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή θα ξανασκεφτεί την απόφαση της, άλλωστε ο επόμενος 20ος Δρόμος Βουνού τον Φεβρουάριο του 2019 θα πραγματοποιηθεί εν μέσω... προεκλογικής περιόδου.

 

φωτό αρχείου