Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Φουλ οι μηχανές στο Μαξίμου για το γήπεδο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!

on .

leoforos

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Μόλις πριν λίγο εκδόθηκε δελτίο τύπου από το Μαξίμου μετά τη διυπουργική συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό κατά την οποία αποφασίσθηκε η επίσπευση των διαδικασιών -με επόμενο βήμα την ερχόμενη εβδομάδα- που θα θέσουν σε ισχύ το Σχέδιο για τη "Νέα Αθήνα". Μέσα στα στάδια υλοποίησης η χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, η ανάπλαση της Λεωφόρου και η δημιουργία Μητροπολιτιkού Πάρκου Γουδή...

 

Ολόκληρο το δελτίο τύπου που εξασφάλισε το myxolargos/mypapagos 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19/4/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τη «Νέα Αθήνα»

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό, Σωκράτη Φάμελο, και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, και συζήτησαν τα βήματα ενεργειών για την υλοποίηση του σχεδίου για τη «Νέα Αθήνα» με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πρωτεύουσα.
Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής επεξεργάζεται την κατάθεση συνολικού σχεδίου που περιλαμβάνει πέντε αναπλάσεις:
1. Την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας,
2. Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή,
3. Την ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου βρίσκεται και το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» του Παναθηναϊκού,
4. Την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού στον Ελαιώνα, και
5. Τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Κατά τη διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκε η επίσπευση των ενεργειών για εκπόνηση των σχετικών μελετών βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνα, καθώς και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Την επόμενη βδομάδα θα συγκροτηθεί επιτελική ομάδα από εκπροσώπους των συναρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, και του Παναθηναϊκού που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου.