Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 22:18

Γιατί να επιλέξετε μια υγιεινή διατροφή; Της Δήμητρας Σταμούλη


stamoulhdhmhtra

Ακούμε συχνά να λένε πως το να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή είναι μερικές φορές πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Είναι σίγουρα δελεαστικό να στραφείτε σε λιγότερο υγιεινές επιλογές τροφίμων, διότι μπορεί να είναι πιο εύκολη και γρήγορη η απώλεια βάρους. Μην ξεχνάτε όμως πως τα αγαθά κόποις κτώνται. Δεν είναι δύσκολο να κάνετε απλές και αργές αλλαγές, ώστε να βελτιώσετε σωστά τη διατροφή σας, αρκεί να το θέλετε πραγματικά, βάζοντας μικρούς στόχους και ακολουθώντας ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής που θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

Η παχυσαρκία σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες συνεχώς αυξάνεται. Μεγάλη αύξηση όμως έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στον γυναικείο πληθυσμό. Συνολικά, περίπου το ένα τρίτο όλων των γυναικών είναι παχύσαρκες. Η παχυσαρκία μετράται με έναν δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ), ο οποίος δείχνει τη σχέση του βάρους προς το ύψος. Καθώς αυξάνεται η μάζα του σώματος μιας γυναίκας, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για σοβαρά προβλήματα υγείας. Μερικά από αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν την καρδιακή νόσο, τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, υψηλή πίεση του αίματος και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Το βάρος μιας γυναίκας επηρεάζεται από τη φυσική δραστηριότητα που έχει καθημερινά, τη διατροφή της και τα γονίδιά της. Έτσι, έχοντας μια υγιεινή διατροφή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την υγεία σας.

Δήμητρα Σταμούλη
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Χολαργού
τηλ. 211-7006172, 697-9188876
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.logodiatrofis.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.